[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliera Maiei Sandu spune ce cred americanii despre coaliția PSRM-ACUM
25 Septembrie

Victoria Bucătaru, consiliera Prim-ministrei pe domeniul de securitate și apărare, care a însoțit-o pe Maia Sandu în vizită în SUA, spune că americanii își pun mari speranțe în coaliția ACUM-PSRM, transmite CURENTUL.

Întrebată dacă vizita Maiei Sandu în SUA ar fi un semnal că la Washington se estimează că această guvernare PSRM-ACUM va avea o viață mai lungă, ea spus a răspuns afirmativ.

„Cu siguranță, da, pentru că unul dintre mesaje care a fost rostit practic la fiecare întrevedere a fost faptul că se admiră foarte mult curajul pe care l-a avut prim-ministra Sandu pentru a face această agendă de reforme a Republicii Moldova. Se pune o încredere foarte mare în acest Guvern pentru a schimba realitățile din Republica Moldova și de a lucra pe agenda de democratizare și întărirea capacităților instituționale pe care le are acest stat pentru a depăși vulnerabilitățile strategice, dar și instituționale, care există. Un mare accent se pune pe reforma justiției, reforma anticorupție, dar în același timp și pe subiectele ce țin de politicile de securitate și apărare”, a precizat Victoria Bucătaru pentru Radio Europa Liberă.

Consiliera spus când R. Moldova ar putea fi din nou eligibilă să aplice la programul „Provocările Mileniului”.

„Șansele vor fi posibile atunci când vom schimba acest indice al corupției. Dna Sandu a vorbit despre necesitatea de a elabora niște indicatori foarte clari asupra cărora Republica Moldova să lucreze, astfel încât să fie posibilă aplicarea la acest program ulterior”, a mai menționat aceasta.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților