[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilier european în domeniul combaterii spălării banilor și recuperării bunurilor infracționale își începe misiunea pe lângă ARBI
9 Februarie

Un înalt consilier al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova şi-a început misiunea pe lângă Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a Centrului Naţional Anticorupţie. Expertul va asista angajaţii Agenţiei şi va acorda consultanţă în materie de recuperare, administrare şi valorificare a bunurilor infracţionale, transmite CURENTUL.

Astăzi, efectivul ARBI a avut o ședință de lucru cu înaltul consilier Oscar Rivera în cadrul căreia a mulțumit Misiunii Înalților Consilieri ai UE în Republica Moldova pentru suportul oferit pe întreaga perioadă de activitate a Agenției. În același context, conducerea ARBI a prezentat un raport extins pe marginea proceselor de lucru în curs, dar și planurile de acțiuni și dezvoltare pentru perioada imediat următoare.

La rândul său, înaltul consilier și-a exprimat interesul față de activitatea Agenției, precum și față de evoluția implementării Registrului Bunurilor Infracționale Indisponibilizate. Expertul a menționat că este deschis pentru cooperare și și-a exprimat deschiderea pentru acordarea sprijinului în vederea creșterii capacităților instituționale ale Agenției în domeniul recuperării bunurilor infracționale.

Menţionăm că Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate. Pe parcursul anului 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților