[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consens în privința organizării în perioada apropiată a următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, la Berlin
17 Septembrie

Sprijinul oferit de Republica Federală Germania în promovarea reformelor inițiate de către Guvernul de la Chișinău, chestiuni ce țin de recunoașterea permiselor de conducere și reducerea tarifelor la roaming, fortificarea dialogului politic la nivel înalt, dinamizarea circuitului comercial-economic dar și reglementarea conflictului transnistrean au fost printre subiectele abordate la întrevederea ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu omologul său german, Heiko Maas, informează CURENTUL.

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au exprimat intenția de a aprofunda dialogul politic la nivel înalt, de a dinamiza cooperarea comercial-economică, precum și cooperarea sectorială. De asemenea a fost menționat sprijinul oferit de Republica Federală Germania parcursului european al Republicii Moldova, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere RM-UE.

Totodată a fost discutată contribuția Germaniei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Miniștrii Nicu Popescu și Heiko Maas au ajuns la un consens în privința organizării în perioada apropiată a următoarei runde de negocieri în formatul „5+2” precum și a unei noi întâlniri informale a Conferinței Bavareze pentru avansarea în negocierile pe marginea acestui subiect.

În altă ordine de idei, Nicu Popescu a abordat cu omologul său german recunoașterea permiselor de conducere, reducerea tarifelor la roaming precum și subiecte ce țin de facilitarea anumitor aspecte pentru cetățenii moldoveni cu reședința în străinătate.

Ministrul moldovean de externe și-a exprimat recunoștința pentru asistența de dezvoltare oferită țării noastre de către Germania.

Amintim că, vizita șefului diplomației moldovenești la Berlin reprezintă o continuare a discuțiilor purtate în luna iulie a acestui an în cadrul vizitei premierului Maia Sandu. Partea germană a reiterat sprijinul oferit țării noastre în promovarea reformelor inițiate de către Guvernul de la Chișinău, în special în domeniul consolidării statului de drept, reformei justiției și luptei împotriva corupției.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților