[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conlucrarea în domeniul cercetării științifice stabilită de un document. Ce a semnat AȘM cu Fundația Universitară a Mării Negre
6 Martie

Institutul de Cercetări Juridice și Politice (ICJP) al Academiei de Științe a Moldovei și Fundația Universitară a Mării Negre au semnat un Acord de cooperare, transmite CURENTUL.

Documentul a fost semnat de către directorul ICJP, dr.hab., prof. Valeriu Cușnir și directorul executiv al Fundației Universitare a Mării Negre, Filiala Chișinău, Radu Cupcea.

Acordul a fost încheiat, luând în considerare specificul activităţii celor două instituţii, intenția acestora de a stabili şi dezvolta relaţii de cooperare, în vederea atingerii unor obiective de interes comun, părțile fiind conştiente, totodată, de faptul că o astfel de colaborare poate fi realizată în mod adecvat, în temeiul unei reglementări juridice corespunzătoare, în aplicarea acordurilor de cooperare intervenite între Academia Română şi Academia de Ştiinţe a Moldovei.

Documentul stabilește drept obiective de bază susținerea reciprocă şi conlucrarea în domeniul cercetării ştiinţifice; organizarea şi realizarea în comun de cercetări științifice în domeniile dreptului, ştiinţelor politice, sociologiei, relaţiilor internaţionale, integrării europene, dezvoltării sociale şi politice a societăţii contemporane; a contribui la formarea şi perfecţionarea profesională a cadrelor ştiinţifice; iniţierea şi realizarea unor parteneriate şi proiecte comune; susţinerea iniţiativelor sociale de dezvoltare; schimb de experienţe pozitive a părţilor în domeniul de activitate.

Cristina Parfeni

foto: Eugenia Tofan

Inapoi la arhiva noutaților