[ X ]
[ X ]
[ X ]
Congresul Profesorilor – constituit în R.Moldova. Află care e scopul acestei asociații!
21 Februarie

Congresul Profesorilor din Republica Moldova este o nouă Asociație, care, în scurt timp, va fi înregistrată în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Congresului, Boris Volosatîi, potrivit unui comunicat de presă, informează CURENTUL.

Boris Volosatîi a declarat că, sâmbătă, un grup de profesori din diferite instituții de învățământ s-au întrunit într-o ședință, care a fost supranumită Congresul Profesorilor.

„Ne-am consolidat pentru a forma o formațiune non-politică care ar putea să vină în fața opiniei publice, educaționale, cu un mesaj clar, patriotic, care coincide, în totalitate, cu realizarea Codului Educației, art. 4 lit. c), care presupune educația patriotică. Primii pași pe care vrem să-i facem în acest sens va fi și dovada faptului a ce vrem să promovăm și cum o vom face. Nu ne mobilizăm împotriva cuiva, nu ne asociem împotriva cuiva, dar o facem pentru a aduce în fața fiecărui cetățean un mesaj clar patriotic, unionist, care ar însemna conștientizarea de cine suntem și ce vrem”, a precizat Volosatîi.

La rândul său, Vlad Bilețchi, unul dintre inițiatorii acestui Congres, a menționat că, această structură este ceva nou în RM.

„Congresul Profesorilor își propune să întrunească instituții de învățământ, profesori, pentru a pune bazele promovării patriotismului, a frumosului, a dragostei de neam și de țară. Urmează să înregistrăm Congresul sub forma unei Asociații obștești. Avem un scop unic, promovarea valorilor naționale, educației de calitate și dragostea de neam și țară. Congresul are ușile deschise, așteptăm cât mai mulți profesori, dar și elevi”, a precizat Bilețchi.

Potrivit lor, la data de 24 februarie – tinerii vor organiza o manifestație cu ocazia Zilei Dragobetelor; 1 martie – cadou pentru profesori să poarte un mărțișor, iar la 2 martie – îi vor comemora pe cei care și-au pierdut viața pentru integritatea și independența RM.

„Aceste lucruri le putem face doar împreună, pe deoparte – noi, tinerii, cu forța și elanul nostru tineresc, iar pe de altă parte – profesorii cu experiența gândul bun și sfaturile”, a conchis Bilețchi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților