[ X ]
[ X ]
[ X ]
Congresul Autorităților Locale din Moldova cere eliberarea primarului or. Basarabeasca
21 Martie

Membrii Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) se arătă indignați de decizia organelor de drept cu privire la arestul primarului or. Basarabeasca, Valentin Cimpoeș, și au cerut, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, eliberarea lui, informează CURENTUL.

Viorel Furdui, directorul executiv al CALM, a declarat că atitudinea față de primar nu a fost una corectă. „Suntem indignați în legătură cu acțiunile umilitoare ale organelor judiciare, unde s-a încălcat prezumția vinovăției, considerăm că s-a făcut exces de putere și a fost un abuz. Motivul învinuirii este unul superficial și contrar cadrului legal”,a menționat el.

De asemenea, Furdui a atras atenția tuturor că „prevederile legale în domeniul dreptului penal în forma actuală ce vizează abuzul de serviciu, depășirea de atribuții și neglijența în contextul actual politic reprezintă un instrument de presiune asupra tuturor persoanelor de demnitate în cadrul administrației publice locale. „Vom organiza proteste pașnice în caz că presiunile asupra primarilor vor continua. Cerem: eliberarea din arest a primarului și asigurarea unui tratament corespunzător persoanelor cu demnitate publică, aleasă de mii de cetățeni, asigurarea tuturor drepturilor procesuale și examinarea obiectivă a cazului dat, respectarea statutului de primar și ales local. Stoparea tuturor presiunilor asupra primarilor pe criterii politice”, a mai adăugat Furdui.

Tatiana Badan, președintele CALM, a afirmat că primarii se confruntă cu mai multe probleme. „Noi nu ne mai plângem de salarii, care sunt mici, dar și ni se mai aduc și asemenea presiuni. Noi, cei din administrația publică locală, ne confruntăm cu foarte multe probleme. Zi de zi, pe umerii noștri cad toate problemele societății. Noi cerem să fim tratați în mod corespunzător și respectuos pentru că în asemenea condiții chiar este greu de activat”, a menționat Badan.

Amintim că, pe data de 18 martie curent, Valentin Cimpoeș a fost reținut de oamenii legii, fiind vorba, potrivit lor, de neglijență în serviciu.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților