[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conferința de bilanț a Dialogurilor Transnistrene – desfășurată la Chișinău
5 Aprilie

La Chișinău are loc Conferința de bilanț a Dialogurilor Transnistrene – platformă de discuții relansată de către Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS), transmite CURENTUL.

Potrivit Președintelui IPIS, Andrei Popov, platforma de dialog a fost relansată după 10 ani și de mai mult de jumătate de an această platformă are loc.

„Am organizat 3 sesiuni de discuții pentru 50 jurnaliști, experți, sociologi de pe ambele maluri ale Nistrului și credem că este important să creăm această platformă de dialog care nu aparține vreunui partid. Putem vorbi de dezvoltări paralele. Nu mai suntem o societate cu aceleași valori, cultură, dar acest lucru nu trebuie să ne împiedice să ne întâlnim”, a spus Andrei Popov.

Directorul executiv al SIGMA Expert din Tiraspol, Elena Bobkova, a menționat că, această platformă de dialog se petrece în atmosfera căutării soluțiilor. „Este o platformă veche de stabilire a relațiilor de pace între R. Moldova și Transnistria. Dialogul a avut diferite forme și el nu se încheie, el se dezvoltă”, a menționat experta.

Consilierul vicepremierului pentru Reintegrare a menționat că masa aceasta de dialog va propune soluții viabile pentru soluționarea problemei.

„Cu succes a fost atins subiectul cu numerele de înmatriculare neutre, terenurile agricole, apostilarea diplomelor. La precedenta ședință a Guvernului au fost alocate 15 mln. lei pentru proiectele destinate ambelor maluri ale Nistrului. Vom acționa astfel și în continuare și sperăm că acțiunile să fie pozitive și apreciate pe măsura realizărilor efectuate”, a spus consilierul.

Directorul executiv al IPIS, Vlad Kulminski, a menționat că platforma de dialog a fost creată pentru oamenii care nu sunt direct implicați în soluționarea problemei transnistrene. „Am vrut ca celelalte voci să fie auzite, să putem discuta deschis și sincer. Credem că am reușit să facem acest lucru și sperăm că și Dvs. veți face acest format de discuții”, a spus Vlad Kulminski.

Pe parcursul conferinței, vor vorbi experți, deputați, jurnaliști și oaspeți de peste hotare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților