[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, cu ocazia Zilei Victoriei
9 Mai

Conducerea de vârf a țării a depus, astăzi, flori la Complexul Memorial „Eternitate”, cu ocazia Zilei Victoriei, transmite CURENTUL.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a menționat că este o zi importantă pentru toți cetățenii R. Moldova.

„Sunt 75 de ani de la Marea Victorie În acel război au participat 400 mii de moldoveni, au primit distincții de stat peste 100 de mii concetățeni și conform datelor, 100 mii au decedat sau pe câmpul de luptă sau aici când erau sub ocupație. Să ținem minte, să nu uităm despre faptele eroice ale părinților și buneilor noștri. Le urez sănătate veteranilor, care în fiecare zi prin bărbăția și verticalitatea lor ne dau exemplu că trebuie să fim mândri urmași ai celor care au asigurat pacea pe meleagurile noastre. Este regeretabil să nu putem desfășura ceremoniile și manifestările ca în fiecare an. Vă îndemn să respectați recomandările autorităților și să nu expuneți riscului pe cei apropiați”, a spus Dodon.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a felicitat cetățenii țării cu 75 de ani de la Marea Biruință.

„Anul aceste este o zi remarcabilă pentru toată lumea. Să nu uităm de cei cărora le datorăm pacea și acest cer senin, să nu uităm de veteranii noștri, să păstrăm vie memoria prin aceste zile comemorative și această memorie ne trebuie și nouă celor ce trăim pe pământ”, a spus Zinaida Greceanîi.

La rândul său, Premierul Chicu a spus că viața oamenilor a fost adusă pe altarul păcii în acest război.

„Cu 75 de ani în urmă s-a terminat cel mai sângeros război în istoria omenirii, război care a curmat viața a mai mult de 50 mln. de oameni. Viața acestor oameni a fost adusă pe altarul omenirii pentru pace, pentru ca noi, cei ce trăim azi, să ne putem bucura de acest soare. Trebuie păstrată vie memoria acestor oameni, a acestei sărbători, ori pacea și sănătatea sunt cele mai importante pentru oameni”, a spus Ion Chicu.

Cristina Parfeni

FB_IMG_1589005591758 FB_IMG_1589005596015

Inapoi la arhiva noutaților