[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea PSDE a discutat cu membrii CCIA pe lângă Președinție
24 Ianuarie

Președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula împreună cu vicepreședintele PSDE, Eremei Priseajniuc au avut astăzi o discuție în format online cu membrii Comitetului Consultativ Independent Anticorupție (CCIA), instituit de Președintele Republicii Moldova, în cadrul căreia a fost abordată chestiunea legată de finanțarea partidelor politice din țară, informează CURENTUL.

Președintele Ion Sula a remarcat importanța acestui subiect necesar pentru funcționarea statului democratic, în care cetățenii Republicii Moldova pot să-și aleagă liderii prin alegeri transparente în conformitate cu standardele europene și a mulțumit experților internaționali și naționali ai CCIA pentru eforturile depuse în vederea îmbunătățirii capacităților instituțiilor statului în combaterea corupției.

Totodată, liderul social-democrat a informat despre schimbările ce au avut loc după desfășurarea Congresului formațiunii din 20 noiembrie 2022, la care a fost luată decizia de a schimba denumirea în Partidul Social Democrat European, a fost votată echipa nouă de conducere a partidului, din care fac parte oameni cu experiență apreciabilă în diverse domenii.

Pentru asigurarea transparenței finanțării partidului, la finele anului 2022, Consiliul Politic Național al PSDE a aprobat mecanismul de colectare a cotizațiilor de membru, care alături de subvențiile de la bugetul de stat și donații, reprezintă sursa de finanțare pentru activitatea partidului.

Partidul Social Democrat European este un partid de stânga europeană, care este axat pe aducerea echilibrului și stabilității, optează pentru integrarea în Uniunea Europeană și în acest sens pledează pentru consolidarea forțelor pro-europene autentice. Partidul Social Democrat European este parte a familiei social-democrate europene și internaționale.

Inapoi la arhiva noutaților