[ X ]
Conducerea Mişcării Respect Moldova a participat la Forumul de revitalizare economică de la Odessa
16 Septembrie
O delegaţie a Mişcării Respect Moldova a participat la Forumul de revitalizare economică de la Odessa. Din componenţa delegaţiei au făcut parte: Eugeniu Nichiforciuc, președintele formaţiunii, Radu Burduja, prim-vicepreședinte, Anatolie Zagorodnîi, vicepreşedinte, Veaceslav Nigai, deputat, vicepreşedinte, şi Nicolae Cicariov, secretar general.
Forumul a fost o bună oportunitate pentru ca Mişcarea Respect Moldova să-şi exprime poziţia privind necesitatea impulsionării cooperării economice în procesul de restaurare a Ucrainei şi, ulterior, de dezvoltare a regiunii din care fac parte ţările noastre. În context s-a accentuat în special enormul potenţial de cooperare economică ce rămâne încă nevalorificat, dar care ar putea juca un rol extrem de important în perioada imediat următoare.
De asemenea, în marja Forumului, delegaţia Mişcării Respect Moldova a avut o întrevedere cu ex-Ambasadorul SUA la NATO, Kurt Volker cu care a discutat subiectul securităţii regionale. Delegaţia Mişcării Respect Moldova s-a arătat convinsă că acest subiect a devenit mai actual ca oricând, iar evenimentele ce au loc acum vor constitui un catalizator puternic pentru identificarea soluţiilor ce vor spori nivelul de securitate în regiune.
O discuţie bună delegaţia Mişcării Respect Moldova a avut şi cu Guvernatorul Regiunii Odessa, Oleh Kiper, dar şi cu unii reprezentanţi ai administraţiei orașului. În cadrul discuţiilor, părţile şi-au exprimat mulţumirea de dialogul consistent ce s-a stabilit în ultimele luni şi care creează premise pentru o colaborare bună pe viitor.
În context ar fi de menţionat şi întrevederea delegaţiei Mişcării Respect Moldova cu unul din organizatorii Forumului, Serhii Tihipko. În cadrul acesteia, au fost trecute în revistă oportunităţile de colaborare din continuare, care ar fi în interesul ambelor părţi.
Inapoi la arhiva noutaților