[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea de vârf a țării a depus flori la bustului poetului Mihai Eminescu
15 Ianuarie

De ziua de naștere a marelui nostru poet național Mihai Eminescu și cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, conducerea de vârf a țării a depus flori la bustul poetului, care se află pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală, transmite CURENTUL.

Menționăm că în această zi, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Culturii. Cu această ocazie vor avea loc mai multe evenimente culturale organizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și instituţiile din subordine: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Teatrul Republican Muzical dramatic „B.P. Hașdeu”, Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină”, Teatrul „Alexei Mateevici”, Biblioteca Națională a Moldovei, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, Muzeul Național de Artă a Moldovei etc.

Ziua Naţională a Culturii a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr. 74 din 12 aprilie 2012 şi are ca scop promovarea culturii naţionale, a valorilor culturale autentice, precum şi a personalităţilor artistice din domeniul culturii. Celebrată în diferite ţări în mod diferit, Ziua Naţională a Culturii în Republica Moldova este dedicată zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, personalitate care definește valorile esențiale ale culturii naționale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților