[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea ANSA a vizitat câteva instituții de învățământ din Glodeni
21 August

Directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Toma și colaboratorii Subdiviziunilor Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor Fălești (cu raza de acoperire Glodeni) și Bălți au vizitat în raionul Glodeni: Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din oraș, Gimnaziul nr.1 satul Sturzovca și Gimnaziul nr.2 din aceiași localitate, transmite CURENTUL.

În municipiul Bălți vizite s-au întreprins la Liceul Teoretic „Gheorghe Coșbuc”, Liceul Teoretic „Lomonosov”, Școala primară nr.16 din satul „Sadovoe”, Gimnaziul nr.19, satul Elizaveta.

În cadrul vizitei au avut loc întâlniri cu administratorii și prestatorii serviciilor de alimentație publică în blocurile alimentare din instituții nominalizate, unde au fost abordate probleme actuale apărute în procesul pregătirii blocurilor alimentare și căile de soluționare a acestor probleme. Au fost puse în discuție și aspectele ce țin de achiziționarea, furnizarea produselor alimentare, întocmirea și coordonarea meniurilor de repartiție etc. De asemenea, s-a discutat despre eficientizarea conlucrării administratorilor blocurilor alimentare din instituțiile de învățământ cu specialiștii subdiviziunilor teritoriale ANSA.

Totodată, au fost puse în discuție unele propuneri ale administratorilor și prestatorilor cu privire la perfectarea cadrului legal referitor la organizarea procesului de alimentație a copiilor în instituțiile de învățământ general, inclusiv și la capitolul achiziții publice.

În urma vizitei s-a constatat că unele blocuri alimentare au fost supuse reparațiilor cosmetice, iar în unele au fost întreprinse reparații capitale cu înlocuirea parțială a utilajelor și ustensilelor.

Cristina Pendea

20190820_122306 IMG_7103 IMG_7113 IMG_7222

Inapoi la arhiva noutaților