[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea ANSA a discutat cu Ambasadorul SUA în R. Moldova
4 Octombrie

La sediul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut loc o întrevedere a conducerii instituției, directorul general adjunct Ela Malai cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău, Dereck J. Hogan, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al ANSA, întrevederea s-a axat pe discuții privind facilitarea relațiilor comerciale dintre cele două state și consolidarea relațiilor bilaterale conform domeniilor de competență.

În debutul întâlnirii, Malai a informat partea americană despre activitatea Agenției pe toate segmentele de competență ce îi revin: fitosanitar, sanitar-veterinar, siguranța alimentelor de origine animală și non-animală, controlul siguranței și calității produselor vitivinicole, alcoolului etilic, berii și produselor alcoolice, protecția consumatorilor și cel al siguranței ocupaționale.

La rândul său, Ambasadorul s-a interesat despre procedura de efectuare a controalelor oficiale, precum și cadrul legal al acestora.

„De asemenea, părțile au discutat despre necesitatea inițierii discuțiilor cu autoritățile competente americane privind legislația națională ce se referă la importul produselor de origine animală și non-animală din Statele Unite ale Americii. Pe finalul întrevederii, conducerea ANSA și-a exprimat deschiderea față de consolidarea dialogului și schimbul comercial moldo-american, schimbul de experiență dintre ANSA și instituțiile competente din SUA, și a mulțumit părții americane pentru suport și interes constant față de Republica Moldova”, se menționează în aceșai comunicat de presă al ANSA.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților