[ X ]
[ X ]
[ X ]
Conducerea ANSA a avut o discuție cu reprezentantul FAO în Republica Moldova
21 Ianuarie

Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici a avut o întrevedere cu reprezentantul adjunct al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Republica Moldova, Tudor Robu, transmite CURENTUL.

Discuțiile s-au axat pe consolidarea direcțiilor de colaborare și identificarea priorităților de asistență ale agenției ONU pentru agricultură în Republica Moldova, în domeniile ce vizează competențele Agenției.

„În debutul întrevederii, Directorul General ANSA a exprimat recunoștință Reprezentanței FAO în Moldova pentru suportul acordat în cadrul mai multor activități comune, în așa domenii ca sănătatea animală (dezvoltarea capacităților în ceea ce privește prevenirea și răspândirea dermatitei nodulare contagioase), sănătatea plantelor (consolidarea capacităților naționale privind supravegherea națională a pesticidelor la plante și sistemul de certificare fitosanitară) și altele”, se menționează într-un comunicat al ANSA.

În același timp, ANSA adaugă: „La rândul său, Reprezentantul adjunct FAO în Republica Moldova a apreciat participarea activă a colaboratorilor ANSA în activitățile proiectelor de asistență tehnică implementate de FAO de-a lungul anilor. Totodată, a exprimat deschiderea pentru continuarea colaborării și dezvoltarea acesteia prin atragerea de noi proiecte din partea organizației. Interlocutorii au convenit stabilirea de comun a priorităților de asistență din partea FAO pentru domeniile gestionate de ANSA în termene proxime și lansarea de noi activități comune”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților