[ X ]
[ X ]
[ X ]
Condamnat la ani grei de închisoare pentru omorul propriei mame împreună cu un complice
19 Decembrie

Pedeapsă cu închisoare 25 ani a fost de către instanţa de judecată Chişinău sediul Ciocana, unui tânăr în vârstă de 28 de ani, din raionul Criuleni, care și-a omorât cu cruzime propria mamă. Complicele acestuia a fost condamnat la 15 ani închisoare, transmite CURENTUL.

Procurorul a solicitat instanței de judecată ca feciorul victimei să fie condamnat la detențiune pe viață.

De către Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a fost investigată și expediată în judecată o cauză penală de omor al unei femei din Criuleni. Astfel a fost stabilit că în noaptea de 29 spre 30 iulie 2013, fiul femeii de 55 de ani împreună cu prietenul acestuia, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aflându-se în gospodăria victimei, situată în satul Corjova raionul Criuleni, urmărind scopul omorului numitei, în rezultatul conflictului apărut între aceștia, cu ajutorul unui obiect asemănător cu funia, au strangulat-o pe victimă care și-a pierdut cunoștința, după ce continuându-și acțiunile infracționale îndreptate în direcția omorului persoanei indicate, ambii au încărcat-o într-o căruță și au transportat-o pe malul râului Nistru din preajma localității menționate, unde cu ajutorul unei bărci gonflabile, au dus-o la mijlocul râului Nistru și au scufundat-o în apă.

În rezultatul unui volum impunător de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, efectuate de către Procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații ai Inspectoratului Național de Investigații, la 07 aprilie 2016, făptașii au fost reținuți și arestați.

Feciorul victimei anterior a mai fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de omor la 12 ani închisoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților