[ X ]
[ X ]
[ X ]
Concursul pentru funcția de Procuror General – anulat! Ministra Stamate: A fost afectat de două vicii esențiale
6 Noiembrie

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, a vorbit despre procesul de selecție a Procurorului General. Astfel, Stamate a anunțat despre emiterea unui ordin privind anularea rezultatelor concursului, informează CURENTUL.

„Am creat o comisie după cele mai înalte standarde, din oameni corecți, onești și profesioniști. Comisia a întreprins toate măsurile pentru selecția Procurorului General. Analiza personală pe care am efectuat-o în calitate de Ministru al Justiției în ultimele 3 zile nu-mi permite să afirm că, acest concurs întrunește condițiile stabilite de lege. Consider că, rezultatele acestui concurs au fost afectate de două vicii esențiale: obiectivitatea și asigurarea integrității candidaților. Explic de ce: comisia nu a avut acces la informație pentru a asigura o verificare minuțioasă a integrității candidaților. Unele autorități au refuzat să ne dea informație”, a declarat Stamate.

Prin urmare, acesta s-a referit și la alte detalii. „Al doilea aspect este că, analizând punctajele cumulative, am constatat că, un membru al comisiei a apreciat în mod vădit disproporționat unii candidați în raport cu aprecierea oferită de ceilalți membri ai comisiei. În cazul în care excludem punctajul oferit de acel membru al comisiei, care a oferit un punctaj disproporționat, i-am avea în lista finală pe: Gribincea Vladislav, Alexandru Stoianoglo, Crîșmaru Oleg și Gligor Ștefan”, a mai comunicat ministra.

În acest fel, Stamate a comunicat: „Rezultatele au fost influențate semnificativ. În acest context, voi emite un ordin privind anularea rezultatelor concursului”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților