[ X ]
[ X ]
[ X ]
Concursul „Capitala Tineretului 2020” – lansat! Detalii
7 Octombrie

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat concursul Capitalei Tineretului 2020, transmite CURENTUL.

Programul ,,Capitala Tineretului” reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-uri regionale şi naţionale.

Scopul programului este de a crea oportunităţi de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

La concurs pot aplica autoritățile administrației publice locale de nivelul I din Republica Moldova, care prezintă un program ambiţios pentru implicarea și dezvoltarea tinerilor cu excepția localităților care au deținut statutul de „Capitală a Tineretului” în ultimele trei ediții.

Autoritățile administrației publice locale pot depune dosarul de participare până pe 8 noiembrie la sediul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, MD-2033, municipiului Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, cutia poștală de la et. 1, intrarea de pe str. G. Bănulescu-Bodoni sau la adresa de e-mail: tineret@mecc.gov.md.
Localitatea câștigătoare va beneficia de suport financiar și logistic din partea autorităților publice centrale, iar Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va acorda suport financiar în valoare de circa un milion de lei, în dependență de calitatea programului de activități înaintat de aplicant.

Amintim că în edițiile anterioare ale concursului statutul de „Capitala Tineretului” a fost deținut de: orașul Ialoveni (2016), satul Varnița (2017), municipiul Cahul (2018), satul Costești raionul Ialoveni ( 2019).

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților