[ X ]
[ X ]
[ X ]
Concepția privind dezvoltarea și managementul sistemului de parcări urbane în Capitală – propusă spre dezbatere publică
11 Mai

Primăria municipiului Chișinău propune spre consultare publică Concepția privind dezvoltarea și managementul sistemului de parcări urbane în municipiul Chișinău, transmite CURENTUL.

Potrivit viceprimarului responsbail de domeniu, Victor Chironda, scopul acestui document este de a defini principiile și politicile directoare de gestionare a cererii și ofertei de parcare în municipiul Chișinău, inclusiv măsurile și mecanismele prin care aceste politici vor fi realizate.

„Totodată, documentul conține și măsurile pe care municipalitatea și le propune spre realizare în perioada 2020-2040, pentru dezvoltarea și managementul parcărilor în oraș, cum ar fi amenajarea parcărilor în stradă, construcția facilităților de parcare, implementarea sistemului Park&Ride și a parcărilor cu plată”, scrie Victor Chironda pe o rețea de socializare.

De asemenea, Victor Chironda punctează că prin elaborarea și aplicarea acestor măsuri, Primăria Chișinău își propune promovarea pe scară largă a mobilității durabile prin încurajarea transferului modal și utilizarea unor forme de deplasare alternative în detrimentul autoturismului personal pentru călătoriile zilnice.

„Conceptul este elaborat în baza recomandărilor formulate de organizațiile internaționale de specialitate și implementate pe larg de către autoritățile orașelor din Uniunea Europeană și întreaga lume.
Dezbaterile publice pe document vor fi organizate la începutul lunii Iunie.
#Chisinau #parking #ParkandRide”, mai scrie Victor Chironda.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților