[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comparația unui deputat – „de ce Dodon niciodată nu va fi Plahotniuc”
21 Noiembrie

Deputatul socialist, Bogdan Țîrdea, politolog, a făcut o comparație și a spus, în opinia sa, de ce Igor Dodon niciodată nu va fi Vlad Plahotniuc, informează CURENTUL. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, Bogdan Țîrdea a scris că, „o cunoscută afirmație politică sună astfel „ține hoțul”, strigă hoțul”.

„În cazul nostru, acuzațiile de conexiuni cu Plahotniuc le enunță cei, care au făcut business cu Plahotniuc, au guvernat țara alături de Plahotniuc. Nici Dodon nu a scăpat neetichetat. Dodon care este susținut direct de Putin, Lucașenco, Erdogan. Probabil, dînșii nu știu cine și cît valorează. Nici FSB nu știe. În schimb, Usatîi și Năstase sunt cei mai mari „experți” în domeniu”, a subliniat el.

Totodată, deputatul a venit cu unele precizări:

  1. „Igor Dodon are la activ 3 universități, grad științific-PhD. Pe cînd, Plahotniuc și-a cumpărat diploma la Politehnică.
  2. Igor Dodon a intrat în politică direct din mediul academic – a lucrat profesor universitar. Plahotniuc – a venit din businessul “tenebru”.
  3.  Igor Dodon – este un politician public, a fost Ministru al Economiei, președinte al PSRM, actualmente Președinte al RM.  Plahotniuc este oligarh din umbră, miliardar, proprietar la Nobil, Codru, Petrom, Drive, Victoriabank, BEM prin scheme și acaparări ilegale!
  4. I. Dodon a dus în parlament PSRM–ul, partid non-parlamentar! Plahotniuc a cumpărat fracțiunea parlamentară PDM, s-a ascuns după spatele lui Lupu, pe care l-a abandonat ulterior.
  5. I. Dodon i-a scos pe oameni din arest, plasați de Plahotniuc. Ori nu-i așa domnilor Petrenco și Grigorciuc?
  6. I. Dodon a reîntors afacerile, a ajutat exportatorii, a exclus taxele vamale cu Rusia, a deschis piața de desfacere pentru Cricova, Cojușna, Castel Mimi! Plahotniuc a preluat afacerile, a creat probleme. A. Tranga, proprietarul Andys Pizza, cred că va confirma cele spuse de mine!
  7. I. Dodon are cel mai mare rating la nivel național! Dodon a fost ales președinte al RM cu votul a 52% dintre cetățeni. Plahotniuc are cel mai mare antirating – 90%!
  8. I. Dodon are cetățenie moldovenească, familia sa locuiește în RM. Plahotniuc are 4 cetățenii (românească, rusă, cehă si moldovenească) și nicio Patrie.
  9. I. Dodon nu deține active financiare, nu are case peste hotarele țării. Plahotniuc își ține toate activele în străinătate!
  10.  I. Dodon nu are legături cu lumea criminală. Plahotniuc a fost monitorizat de  Interpol pentru afilieri cu gruparea criminală «Солнцевское». Plahotniuc figurează în 3 doare penale deschise în Federația Rusă. Pe umerii săi planează zeci de acuzații de crime deosebit de grave, parvenite de la cetățeni!
  11.  I. Dodon apără instituțiile școlare, spitalele, întreprinderile de stat, ortodoxia, istoria țării! A obținut amnistierea gastarbaiterilor moldoveni. Plahotniuc a vîndut toate băncile țării, Aeroportul, BEM-ul, întreprinderile cheie ale statului (AIR Moldova, Tutun CTC), 40% din teritoriul țării dat în concesiune! Plahotniuc este un comprador tipic, a trădat interesele naționale!
  12. I. Dodon este suținut de Putin, Lucașenco, Erdogan. Întîmplător? Evident că nu! Dodon s-a întîlnit cu D.Trump, E. Macron, Papa de la Roma, etc. Acesta este recunoașterea statutului de Președinte, cît de tare nu s-ar lamenta Sandu și Năstase. Plahotniuc este persoană non- grată în Rusia, la fel ca Șor și Usatîi, fiind repudiat în toată lumea!
  13.  I. Dodon promovează echilbrat politica externă. Plahotniuc a jucat jocuri geopolitice antinaționale – a expulzat diplomați ruși, a interzis difuzarea buletinelor informative ruse, a lansat atacuri și insulte în adresa UE!
  14. I. Dodon a obținut scăderea prețului la gaz, a distrus schema la energia electrică Energokapital cu ajutorul Moscovei. Plahotniuc a profitat pe schemele la gaz, energie electrică etc.
  15. I. Dodon merge la Piața Centrală, peste tot, discută deschis cu cetățenii. Plahotniuc, și păzit de bodyguarzi, se teme de cetățeni!
  16. I. Dodon a rămas acasă în momentele grele pentru țară, a salvat Moldova din „ghearele” oligarhilor!
  17. Dodon a condus Regimentul Nemuritor și îl susține deplin. Plahotniuc niciodată nu a fost văzut la Memorialul Eternitate și a transformat Ziua Victoriei, 9 mai, în Ziua Europei.

Dar cea mai importantă deosebire dintre Dodon și alții este că:

  1. Dodon este singurul politician din țară, care din prima încercare l-a demisionat pe Plahotniuc în 2013, din a doua încercare l-a exclus de la putere în 2019.
  2. Dodon este unicul  politician care a trimis în demisie toate guvernele oligarhice înscăunate de către Plahotniuc: Filat, Leancă, Gaburici, Streleț, Filip!”, a enumerate deputatul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților