[ X ]
[ X ]
[ X ]
Companiile turistice din R. Moldova vor desfășura o manifestație la Parlament. Detalii
12 Mai

La data de 15 mai, în scuarul Parlamentului, companiile turistice din Republica Moldova, în comun cu Asociația Națioanală a Agenților de Turism (ANAT), organizează o manifestație fără culoare politică #SOSturismMoldova, transmite CURENTUL.

Prin această manifestare #SOSturismMoldova, companiile turistice din Moldova, împreună cu ANAT, cer Guvernului, Parlamentului și deputaților fracțiunilor parlamentare, Președintelui, să se implice pentru a găsi soluții în rezolvarea problemelor stringente ale sectorului turistic, apărute în rezultatul efectelor negative ale COVID-19.

„- Nu cerem bani de la Stat! Cerem Moratoriu pe un termen de până la 540 de zile!
– Vrem să întoarcem banii turiștilor și să nu intrăm în insolvabilitate!
– Vrem să ne restabilim și să muncim, în continuare, acasa!”
#SOSturismMoldova #SalvamTurismul #СпасемТуризм

Manifestarea va începe la ora 12:00.

Moment important:
Protestul de vineri va fi și unul inedit – Squarul va fi împânzit cu valize, astfel că acestea vor înlocui protestatarii.
De menționat că este pentru prima dată când agențiile de turism din RM întreprind careva măsuri de protest.

„Chiar începând din februarie 2020, agenții economici din Republica Moldova, care activează în sectorul turismului, suferă de o diminuare excepțională și șocantă a vânzărilor, pe de o parte, și un val de cereri de la clienți de anulare a călătoriilor și recuperare a banilor plătiți, pe de altă parte.

Agenții Economici care au o activitate în domeniul Turismului Emițător nu au cum să întoarcă banii Consumatorului pentru contractele semnate până în 17 martie 2020, prin care Consumatorul urma să folosească serviciul turistic pentru sezonul estival anului 2020 (martie-octombrie). Banii încasați de către Organizator (și/sau Intermediar) până în data de 17 martie au fost transferați la Prestatorii de servicii din străinătate. La rândul său, țările de destinație (Grecia, Bulgaria, Turcia ș.a.) NU RAMBURSEAZA avansurile înapoi!

Ca rezultat, Agentul Economic din motivul incapacității returnării banilor este insultat, agresat de către unii Consumatori și urmărit de Agentia Protecției Consumatorilor din R. Moldova.

În lipsa unor măsuri hotărâte care ar permite Agentului Economic să restituie banii Consumatorului într-un termen mai lung, creează premisele pentru insolvabilitatea actorilor din sectorul turismului. Aceasta va avea un impact de cascadă asupra sectorului care poate fi ruinat peste noapte, îndată după ce Situația Excepțională va fi anulată!”, menționează autorii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților