[ X ]
[ X ]
[ X ]
Companiile private nu vor mai putea presta servicii de pază la obiectivele de importanţă strategică a statului
25 Septembrie

Executivul a aprobat, astăzi, stabilirea unei interdicţii, astfel încât companiile private să nu poată presta servicii de pază la obiectivele de importanţă strategică a statului, informează CURENTUL.

Paza particulară se va interzice la ministerele și structurile organizaționale din sfera lor de competență; autorităţile administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaţionale, inclusiv instituțiile publice finanțate de la bugetul de stat; autoritățile publice autonome; obiectivele de păstrare şi depozitare a armelor, muniţiilor, materialelor explozibile și substanţelor radioactive; obiectivele de păstrare și depozitare a substanțelor narcotice, psihotrope şi a precursorilor (cu excepţia instituţiilor medicale şi farmaciilor private); instanţele judecătoreşti și Procuratura; Întreprinderile de stat şi/sau societățile comerciale cu capital de stat și societățile comerciale cu capital social majoritar de stat.

Premierul Maia Sandu a spus că este un proiect de lege care o să ajute să fie dezmembrată o schemă de corupție alcătuită de regimul oligarhic.

„Foarte multe instituții de stat erau „păzite” de firmele lui Plahotniuc sau ale oamenilor lui. Nu e clar, aceste contracte erau atribuite într-un mod foarte dubios și despre modul în care erau păzite aceste instituții am văzut și noi pe pielea proprie”, a accentuat Maia Sandu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților