[ X ]
[ X ]
[ X ]
Companiile din Republica Moldova sunt invitate să participe la programul de inovare „Acceleratorul ODD”
12 Septembrie

Ambasada Suediei la Chișinău, în parteneriat cu PNUD Moldova și BCTA Impact Lab lansează un program-pilot de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova în valorificarea oportunităților de business și responsabilitate socială care derivă din Agenda 2030 și cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri), transmite CURENTUL.

Programul-pilot include ateliere de lucru şi mentorat pentru o perioadă de până la 12 luni, pentru un număr limitat de companii selectate prin concurs. Totodată, întreprinderile implicate vor învăța să utilizeze un set de instrumente conceput pentru a accelera inovarea în afaceri.

„Implicarea sectorului privat este esențială pentru asigurarea unei dezvoltări durabile și realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Sperăm că acest program pilot unic va aduce beneficii pentru oamenii și afacerile din Moldova. Suedia este un promotor convins al Agendei 2030 și al principiilor directoare ale ONU privind afacerile și drepturile omului, iar acest program vine să susțină aceste demersuri”, susține Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei la Chișinău.

Anunțul privind participarea la program și Ghidul solicitantului pot fi accesate aici. Data limită pentru depunerea dosarului este 16 septembrie 2019, 18.00.

Companiile participante la Acceleratorul ODD vor beneficia de instruire gratuită la nivel internațional în modelarea de business, inovarea în afaceri și dezvoltarea de noi produse/ servicii. De asemenea, acestea vor avea acces la un set unic de instrumente pentru promovarea inovării în afaceri, elaborat în Danemarca.

„Programul va oferi mentorat, precum și suport tehnic pentru companiile care văd inovarea ca parte componentă și de neînlocuit a afacerii lor. În plus, vom explora oportunități de colaborare cu companiile selectate și în cadrul altor proiecte ale PNUD Moldova”, menționează Dumitru Vasilescu, Specialist politici la PNUD Moldova.

Proiectul urmează modelul de operare al Danish SDG Accelerator pentru ÎMM-uri din Danemarca, care implică 30 de companii industriale daneze mici și mijlocii la elaborarea de soluții noi de afaceri conectate cu ODD-urile.

BCTA Impact Lab este o platformă creată și gestionată de PNUD pentru companiile incluzive, cu scopul de a măsura și gestiona mai bine impactul lor asupra ODD-urilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților