[ X ]
[ X ]
[ X ]
Companiile de vinificație din Moldova pot beneficia de suport financiar pentru a participa la evenimente internaționale
7 Aprilie

Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, în parteneriat cu Agenția de Investiții din Moldova, au lansat programul BRIDGE pentru a oferi susținere financiară de până la 1500$ pe an pentru companiile care își doresc să participe la diverse evenimente, concursuri și târguri internaționale.

După 6 luni de la lansarea programului, la BRIDGE s-a aliniat și Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală, acoperind astfel și industria vitivinicolă, turismul, sectorul horticol și cel apicol.

Astfel, printre companiile eligibile sunt cele din industria vitivinicolă, care este una dintre cele mai importante din Moldova. Evenimentele internaționale sunt vitale pentru promovarea produselor moldovenești și consolidarea poziției pe alte piețe, motiv pentru care cramele sunt încurajate să participe la diverse târguri și expoziții, beneficiind de suportul programului BRIDGE.

Programul acoperă trei direcții de finanțare: taxa de participare, cazare și călătorie. Companiile eligible pot solicita suport în acoperirea a două dintre acestea, asumându-și cheltuielile care rămân. Procesul de aplicare este simplu și rapid, fiind disponibil pe site-ul programului.

În următoarele luni, producătorii moldoveni de vin pot participa la evenimente de renume, organizate în țările europene și asiatice. Printre acestea se numără expoziția Vinitaly, Târgul Wine & Gourmet Japan, ProWine Asia, London Wine Fair și multe altele.

Inapoi la arhiva noutaților