[ X ]
[ X ]
[ X ]
Companiile de construcţii din Moldova care pun accent pe rezistenţa edificiilor la cutremure
27 Martie

În contextul recentelor cutremure devastatoare din Turcia şi Siria, dar şi a unor serii de cutremure cu o amplitudine mai mică din România, subiectul rezistenţei seismice a imobilelor a început să-i intereseze pe toţi. Pornind de la acest interes sporit, redacţia OFICIAL.md a analizat ofertele a 30 de companii imobiliare din Moldova (publicate de www.korter.md) şi a depistat că doar 6 dintre acestea, în descrierea imobilelor lor, scot în evidenţă rezistenţa seismică. Vedeţi mai jos care sunt aceste companii.   

1.„Lagmar Impex”

Compania „Lagmar-Impex” pune un accent deosebit pe rezistenţa seismică a construcţiilor pe care le edifică. Şi face acest lucru la diverse etape, ca beneficiarii să fie siguri că nu vor avea nici un fel de „surprize” în acest sens. Spre exemplu, acum „Lagmar-Impex” are în vânzare apartamente în complexul „Testimiţeanu”. Iar în descrierea imobilului se menţionează inclusiv că: „Complexul locativ de pe strada Testemițanu, 19 dispune de un bloc de apartamente, care este proiectat cu două corpuri și 16 nivele locative și dispune de un grad înalt de rezistență seismică”.

2.„Basconlux”

Scoate în evidenţă rezistenţa seismică a imobilelor sale şi compania „Basconlux”. Spre exemplu, în descrierea complexul locativ de pe strada Nicolae Milescu Spătaru se menţionează: „Se compune din trei blocuri cu câte 11 etaje, fiecare bloc constituie o scară. Fiecare scară este amenajată cu câte un ascensor. Clădirile sunt construite din beton armat, pereții caselor sunt umpluți cu BCA și izolați cu vată minerală și penopoliuritan. Pereții interiori sunt clădiți din cărămidă roșie și inchiși cu gipsoplite. Clădirile Complexului sunt calculate cu o rezistenţă de până la 8 grade pe scara Richter”.

3.„Vasigur Grup”

Nu mai puţin preocupată de rezistenţa seismică a imobilelor sale este şi compania „Vasigur Grup”. Îndeosebi, găsim referinţe în acest sens în descrierea ansamblului locativ „Dendrarium Residence”, unde se menţionează: „La construcția imobilului sunt folosite doar materiale moderne de cea mai înaltă calitate cu utilizarea celor mai inovative tehnologii. Blocul locativ dispune de o rezistență seismică la cutremure de până la 9 grade pe scara Richter”.

4.„AlimConstruct Grup”

O altă companie care în descrierea imobilelor sale include şi rezistenţa seismică este „AlimConstruct Grup”. Spre exemplu, în descrierea „Old Town Residence”, se menţionează: „Datorită cărămizii BRIKSTON BKS 25 ce a fost utilizată în construcție, casa are un nivel înalt de rezistență seismică, pereții sunt perfect drepți și au un nivel ridicat anti incendiu și o izolare bună termică și fonică”.

5.„City Development”

Lista companiilor care pun accent pe rezistenţa seismică e completă de „City Development”. În descrierea „Newton House” se menţionează că acesta „este un complex rezidențial inteligent și extrem de elegant cu o arhitectură de clasică modernă unde fiecare detaliu este poziționat la locul său, unde absolut toate elementele sunt gândite pentru confortul maxim al locatarilor”, iar „imobilele sunt realizate la cele mai înalte standarde de calitate și sunt construite cu o rezistență seismică la cutremure de până la 8 grade pe scara Richter”.

6.„NG-Invest”

Cea de-a şaptea companie depistată de redacţia noastră prin prisma temei prezentului material este „NG-Invest”. În descrierea ansamblului locativ „Milanin Residence – Lev Tolstoi” se spune că acesta „reprezintă o clădire cu o statură solemnă și un aspect decent; casa perfectă este construită cu parter plus 5 etaje și o mansardă verde; blocul rezidențial este construit cu un nivel ridicat de rezistență la cutremure și are o structură robustă din beton cu pereți din cărămidă”.

Notă: Redacţia noastră va urmări şi în continuare modul în care companiile de construcţii din Moldova vor aborda subiectul rezistenţei seismice a imobilelor lor. 

Inapoi la arhiva noutaților