[ X ]
[ X ]
[ X ]
Compania Transgaz va beneficia de un grant de 46 de milioane de euro pentru dezvoltarea SNT, inclusiv dezvoltarea interconectării cu RM
29 Septembrie

Compania Transgaz va beneficia de un grant de 46 de milioane de euro, din Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru dezvoltarea capabilităţilor Sistemului Naţional de Transport gaze (SNT), în zona de Nord-Est a României. Dezvoltarea SNT în zona de Nord – Est, fiind un proiect util şi relevant atât în ceea ce priveşte securitatea generală energetică a României, cât şi dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Ministrul Chiril Gaburici apreciază buna conlucrare cu partea română privind lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău. „Urmează demararea cât mai urgentă a lucrărilor de construcție, astfel încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului următor. Finalizarea gazoductului propriu-zis este planificată pentru finele lui 2019. Din acel moment, Republica Moldova, va avea 2 surse de alimentare cu gaz”, a specificat ministrul Chiril Gaburici.

Contractul de privatizare a ÎS „Vestmoldtransgaz” de către compania românească „Transgaz” a fost semnat la 28 martie curent, după ce întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al concursului de privatizare a „Vestmoldtransgaz”, prin care SRL „Eurotransgaz” și-a asumat obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților