[ X ]
[ X ]
[ X ]
Compania „Ritlabs” a devenit rezident al „Moldova IT Park”. Care sunt beneficiile pentru angajați
17 Ianuarie

Compania „Ritlabs”, începând cu ziua de astăzi – 17 ianuarie 2018, este rezident al Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”, înființat de Guvernul Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Scopul Parcului este de a crea o platformă organizațională cu mecanisme și facilități inovative pentru creșterea industriei IT, crearea de noi locuri de muncă și atragerea investițiilor locale și străine, inclusiv și prin implementarea unui cadru de reglementare previzibil și motivant, cu facilitarea sistemului fiscal și de administrare a afacerilor.

Deși Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației a fost adoptată de Parlament la 21 aprilie 2016, „Moldova IT Park”, fiind primul parc de acest fel, a acceptat primii rezidenți la data de 17 ianuarie 2017.

Directorul Companiei „Ritlabs”, Maxim Masiutin, a declarat, în cadrul evenimentului, că, parcul IT oferă condiții atractive, în primul rând, pentru angajați, care vor primi salariul integral, indicat în contractul individual de muncă, fără careva impozitări. „Nu vor mai fi reținute impozitul pe venit, taxele pentru asigurare socială și medicală. Acest fapt va crea condiții mai atractive pe piața internațională a muncii în domeniul IT”, a spus directorul, precizând că, astfel, angajatorii-rezidenți ai Parcului IT vor fi capabili să achite angajaților săi salarii competitive la nivel global.

Notă: Compania Ritlabs a fost fondată în anul 1998 și se specializează în elaborarea produselor pentru comunicarea eficientă și securizată. Unul dintre produsele principale ale companiei Ritlabs este programul poștal „The Bat!” – un brand cunoscut larg peste hotarele Republicii Moldova. Ritlabs este unica companie care deține propria marcă în domeniul IT – „The Bat!”, iar produsele sale sunt exportate în peste 100 de state ale lumii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților