[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comorile necunoscute ale arhitecturii și vieții urbane a Chișinăului secolului XX – reflectate în cadrul unei expoziții la Muzeul de Istorie
12 Ianuarie

La Muzeul Național de Istorie se desfășoară expoziția „La pas prin Chișinăul secolului XX”. Galeria cuprinde 48 de imagini, ce reflectă comorile necunoscute ale arhitecturii și vieții urbane din acea perioadă, transmite CURENTUL.

Evenimentul este consacrat celor 585 de ani de la prima atestare documentară a localității și conține fotografii unice ale edificiilor din secolul XX ce există până astăzi, dar și monumente arhitecturale care au fost distruse.

Potrivit organizatorilor, această expoziție este o provocare pentru toți de a redescoperi Chișinăul. Este o invitație la o primblare pe străzile de altădată cu depănarea amintirilor despre aspecte cunoscute sau uitate, despre locuri încărcate de istorie și emoții.

„Chişinăul este un muzeu în aer liber, unde mii de oameni de-a lungul vieții au trăit, au iubit, au zidit cu tâlc şi smerenie chipul de oraş cioplit în piatră albă. Fiecare stradă păstrează paşii celor ce l-au admirat, fie că erau oameni simpli, fie că erau de viță nobilă. Fiece vilă păstrează amintirea vie a stăpânilor și unele îi mai așteaptă încă, iar lăcaşele sfinte din capitală sunt luminate de gândurile celor ce le-au admirat sau le-au trecut pragul”, au specificat ei.

Expoziția poate fi vizitată în cadrul muzeului până la data de 31 ianuarie. Prețul biletelor este de 10 lei pentru adulți și 5 pentru studenți.

Menționăm că, pe parcursul anului 2021, Muzeul Național de Istorie va organiza o serie de evenimente dedicate celor 585 de ani de la prima atestare documentară a Cișinăului. Acestea vor putea fi urmărite pe rețelele de socializare cu Hashtag-ul #Chișinău585.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților