[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comitetul Programului PARE 1+1 a aprobat finanțarea a 31 de proiecte investiționale
7 Noiembrie

Comitetul de supraveghere al Programului de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1 a aprobat, astăzi, finanțarea a 31 de proiecte investiționale, transmite CURENTUL.

Suma totală a grantului pentru aceste proiecte investiționale este de 6,03 milioane de lei, care va contribui la atragerea în economia națională a 17,32 milioane de lei.

Conform datelor ODIMM, din totalul solicitărilor de finanțare nerambursabilă, 19 afaceri sunt demarate în agricultură și orientate spre diferite tipuri de activitate, printre care cultivarea cerealelor și viței-de-vie, creșterea plantelor și animalelor, apicultură, etc; 8 întreprinderi activează în domeniul prestării serviciilor și 4 întreprinderi în industria prelucrătoare.

Analiza provenienței remitențelor relevă faptul că cei 31 solicitanți investesc sursele financiare provenite din munca desfășurată în 9 state, inclusiv Italia, Federația Rusă, Marea Britanie, Irlanda, România, Georgia, Spania, etc.

În anul 2016 au fost aprobate 114 cereri de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 22,35 milioane de lei, care vor contribui la efectuarea investițiilor cumulative de peste 68,5 milioane de lei. În perioada lunilor mai – octombrie 2016 au fost instruiți 195 beneficiari, inclusiv înscriși la Program și în anii precedenți.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților