[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia Europeană lansează Premiul UE în domeniul sănătății pentru ONG-uri „Ajutând tinerii să spună nu tutunului”
12 Aprilie

Cu sloganul „Ajutând tinerii să spună nu tutunului”, la 7 aprilie curent, Comisia Europeană a lansat Premiul Uniunii Europene (UE) în domeniul sănătății pentru Organizațiile nonguvernamentale, ediția 2018. În acest an, Comisia Europeană își propune să recompenseze ONG-urile care contribuie la lupta împotriva tutunului, în special prin oprirea tinerilor de a fuma și / sau de a folosi alte forme de tutun, transmite CURENTUL.

ONG-urile participante la concurs trebuie să prezinte inițiativele, acțiunile, campaniile realizate privind promovarea normelor fără fumat, eforturi de reducere a accesibilității produselor din tutun, de sensibilizare la nivel comunitar și la nivel de instituție de învățământ.

Premiile în numerar, care sunt finanțate în cadrul celui de-al treilea program în domeniul sănătății 2014-2020, sunt următoarele:

Premiul I: 20 000 €

Premiul II: 15 000 €

Premiul III: 10 000 €

Toate informațiile necesare, inclusiv criteriile de eligibilitate, excludere și selecție, precum și regulile de acordare a premiului pot fi găsite aici.

Cererile urmează a fi depuse prin intermediul formularului online până la data de 15 iunie 2018 (ora 11.59 CET, ora Bruxelles-ului), care poate fi accesat aici.

Menționăm că, în luna septembrie 2018, juriul va selecta zece dosare, iar în luna noiembrie vor fi anunțați cei trei câștigători.

Câștigătorii vor fi premiați în cadrul unui eveniment la Bruxelles.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților