[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia Europeană a aprobat debursarea celei de-a doua tranșe de asistență macrofinanciară pentru RM, în valoare de 30 milioane euro
10 Iulie

MAEIE salută aprobarea de către Comisia Europeană a debursării celei de a doua tranșe de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova, în valoare de 30 milioane euro, dintre care 20 sunt alocate drept împrumut și 10 milioane grant, informează CURENTUL cu referire la un comunicat de presă.

„Este o decizie importantă care atestă progresul în realizarea reformelor de către autoritățile moldovenești, or condiționalitățile pe care le-a prevăzut Memorandumul privind asistența macrofinanciară semnat în 2017 prevăd un șir de reforme pe care urma să le realizeze Republica Moldova în contextul Acordului de Asociere. În același cadru se înscriu și cele 8 acțiuni prioritare de reformă prezentate de UE în februarie curent, în îndeplinirea cărora s-a avansat considerabil și care au constituit parte a evaluării politice” – menționează MAEIE.

Totodată, potrivit sursei, „această decizie este importantă și în contextul dialogului cu UE a cărui dinamizare este o prioritate a politicii externe și care va impulsiona procesul de reforme pe plan intern, de preluare a standardelor europene și respectiv de dezvoltare a țării”.

„Anunțul de astăzi este o expresie a faptului că Uniunea Europeană este alături de țara noastră și cetățenii săi în procesul de implementare a Acordului de Asociere și respectiv de avansare pe calea integrării europene” – conchide instituția.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților