[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din RM s-ar putea adresa direct la compania Kroll
12 Iunie

Prima ședință a Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare a avut loc, astăzi, începând cu ora 10.00, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații pentru presă, președintele Comisiei, Alexandru Slusari, a menționat că, a fost mai mult o ședință organizatorică, fiind repartizate sarcinile tuturor membrilor.

„S-a decis că vom informa toate autoritățile statale abilitate despre această Comisie de anchetă. Este un lucru mai mult decât serios, toți membrii, unanim, au căzut de acord că scopul principal al acestei comisii este elucidarea tuturor acțiunilor sau inacțiunile instituțiilor statului, începând cu anul 2010 până în prezent. Să elucidăm toate circumstanțe cap-coadă”, a precizat deputatul.

Potrivit lui, s-a decis să solicite de la Secretariatul Parlamentului toate documentele de la predecesoarele Comisii, conduse de ex-deputații Oleg Reidman și Marcel Răducan.

„O comisie a fost în 2013 și alta în 2015. Din câte am fost informat astăzi, dacă din Comisia Răducan sunt ceva documente, s-au păstrat, de la comisia Reidman a rămas doar hotărârea Parlamentului. Săptămâna viitoare vom studia, analiza și după asta vom începe audierea mai multor persoane. Sper că la începutul săptămânii vom ieși cu o informație mai importantă și interesantă. După ce vom analiza aceste documente, vom decide dacă mai este nevoie suplimentar să mai cerem informații de la autorități. Desigur examinăm varianta adresării directe, dar nu am decis încă, către agenția Kroll, pentru a primi acest al doilea raport, la care vrem să avem acces”, a conchis Slusari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților