[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentele RM și România s-a reunit. Detalii
11 Iunie

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României are loc, în aceste clipe, la Chișinău, informează CURENTUL.

În debutul ședinței, copreședintele Comisiei, George Mocanu, a declarat că ședința este la a șaptea reuniune.

„Mă bucur să ne revedem. Cred că este o oportunitate de a trece în revistă stadiul actual al relațiilor dintre România și RM din perspectiva integrării europene. Totodată – de a veni la sfârșitul celor 2 zile cu o listă de propuneri pentru guvernele noastre, încât să avem în continuare o intensificare a proiectelor care se desfășoară. Sunt multe lucruri așteptate de cetățenii RM și ai României. RM beneficiază de un sprijin enorm din partea României de-a lungul anilor și acest sprijin consistent este atât la nivel practic, dar și la nivel politic. De aceea, exprimăm gratitudine pentru aceste eforturi de a sprijini și agenda RM în interiorul UE, dar și pentru sprijinul constant și necondiționat pe care-l oferă România Moldovei”, a precizat Mocanu.

La rândul său, copreședintele Bogdan-Ionel Rodeanu a menționat că România apreciază foarte mult colaborarea care a avut-o până acum cu RM. „Cred că, s-au făcut pași importanți și s-a dinamizat foarte mult zona de activitate parlamentară în perspectivă bilaterală. Nu pot să spun decât că suntem recunoscători pentru cuvintele pe care ni le-ați adresat și primiți toate asigurările noastre că vom continua și vom încerca să facem mai multe împreună în parcursul european al RM și interesele care le avem în comun”, a punctat Rodeanu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților