[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comisar european: Asigurarea securității statului și lupta cu corupția sunt factorii cheie care vor contribui la succesul parcursului european
16 Februarie

Cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pe segmentul securității și afacerilor interne, agenda de integrare a țării noastre, precum și situația regională actuală, în contextul războiului din Ucraina, au fost subiectele discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu  Ylva Johansson, comisara europeană pentru Afaceri Interne.

Șeful Executivului a exprimat recunoștință pentru suportul oferit țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Premierul a subliniat că acesta rămâne un obiectiv strategic, iar eforturile autorităților sunt concentrate pe realizarea reformelor, cu accent pe domeniul justiției, atragerea investițiilor și redresarea economică a țării.

La rândul său, comisara Ylva Johansson a menționat că asigurarea securității statului și lupta cu corupția sunt factorii cheie care vor contribui la dezvoltarea Republicii Moldova și la succesul parcursului nostru european. Comisara a apreciat activitatea în țara noastră a HUB-ului de Securitate al UE, în cadrul căruia sunt analizate cele mai bune strategii de securitate implementate în alte state.

Oficialii au mai vorbit despre importanța susținerii în continuare a Ucrainei, dar și despre dezinformarea și războiul hibrid desfășurat de Federația Rusă în țara noastră.

 

Inapoi la arhiva noutaților