[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comercializau ilegal măști, mănuși și dezinfectanți. Persoanele riscă amenzi
30 Martie

Ofițerii Secției investigare fraude economice a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au documentat patru cazuri de activitate ilicită, privind comercializarea dezinfectanților, mănușilor și a măștilor medicinale, utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19, transmite CURENTUL.

În acest context, polițiștii au documentat patru persoane care comercializau prin intermediul rețelelor de socializare dezinfectanți, mănuși și măști medicinale în lipsa actelor ce atestă originea, proviniența legală și a certificatelor de conformitate și calitate a mărfurilor.

Astfel, forțele de ordine au depistat și ridicat 4 700 măști medicinale, 150 recipiente dezinfectanți medicali și 100 perechi mănuși medicinale, în valoare totală de 60 000 lei.

Pe aceste cazuri au fost întocmite procese verbale contravenționale, care urmează a fi expediate în instanța de judecată pentru examinare și decidere asupra corpurilor delicte. Conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de la 3 000 lei la 4 500 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților