[ X ]
[ X ]
[ X ]
Codul de conduită în campania electorală – semnat de 5 partide politice
22 August

Cinci partide politice au semnat, astăzi, Codul de conduită al Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale la alegerilor locale generale și parlamentare noi în 4 circumscripții din 20 octombrie curent, transmite CURENTUL.

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a menționat că, acest Cod este o convenție benevolă, iar cei ce îl semnează se angajează să respecte prevederile Codului.

„Această procedură a fost făcută și în scrutinele anterioare. Nu vom limita accesul doritorilor de a semna prezentul Cod. Partidele politice și mass-media, care doresc să semneze acest Cod, sunt așteptați la sediul CEC pentru a-l semna”, a spus Maxim Lebedinschi.

La rândul său, președintele CEC, Dorin Cimil, a spus că, acest Cod este unul de importanță a conduitei actorilor politici, pentru a stabili regulile clare de joc și felul cum acești actori trebuie să se comporte în campanie.

Astfel, Codul de conduită a fost semnat de Partidul Verde Ecologist din Moldova, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța”, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Socialiștilor din R. Moldova.

De asemenea, Codul a fost semnat de NTV Moldova, Teleradio Moldova și postul de radio „Polidisk”.

Cristina Parfeni

c1

Inapoi la arhiva noutaților