[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNAS: Îndemnizaţiile adresate familiilor cu copii au fost achitate în termenii stabiliţi
15 Mai

Casa Naţională de Asigurări Sociale comunică că în luna mai indemnizaţiile adresate familiilor cu copii au fost achitate conform graficului de plăţi al instituţiei, transmite CURENTUL.

Ieri, 14 mai, au fost transferate sursele financiare necesare pentru achitarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului în sumă de 16,8 mln lei pentru 2 669 beneficiari; indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani (pentru persoane asigurate) – 78,8 mln lei pentru 45 776 beneficiari; indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (pentru persoane neasigurate) – 26,7 mln lei pentru 38 327 beneficiari.

De asemenea, au fost transferaţi banii pentru indemnizaţiile lunare de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină (persoane asigurate şi neasigurate) – 0,8 mln lei pentru 1 075 de beneficiari şi indemnizaţiile paternale – 1,1 mln lei pentru 243 de beneficiari.

După prelucrarea datelor parvenite de la subdiviziunile teritoriale ale Casei Naţionale indemnizaţia de maternitate va fi transferată prestatorilor de servicii de plată până la 17 mai, curent.

Totodată, CNAS aduce la cunoştinţa cetăţenilor că conform legislaţiei în vigoare indemnizaţiile adresate familiilor cu copii se plătesc pentru luna precedentă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților