[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNAM şi Institutul de Asigurări de Sănătate din Slovenia au semnat un memorandum de cooperare privind sistemul de finanțare în sănătate
29 Noiembrie

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a încheiat un memorandum de cooperare cu Institutul de Asigurări de Sănătate din Slovenia, transmite CURENTUL.

Documentul a fost semnat la Ljubljana, de către directorul general al CNAM, Dumitru Parfentiev, şi preşedintele Consiliului de administraţie al Institutului de Asigurări de Sănătate din Slovenia, Marjan Sušelj.
Memorandumul prevede dezvoltarea şi fortificarea colaborării în domeniul sistemului de finanţare în sănătate şi al asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM).

Părţile vor stabili relaţii de colaborare şi efectua schimb de informaţii în direcţii precum: dezvoltarea strategiei organizaţionale, sistemul de management al performanţelor, prognoza sustenabilităţii financiare; procurarea activă şi stabilirea tarifelor pentru serviciile medicale; tehnologii informaţionale ş.a..

Memorandumul de cooperare este încheiat pe o perioadă nedeterminată şi a intrat în vigoare la data semnării.

Menţionăm că CNAM a semnat anterior documente similare cu Fondul de Asigurări în Medicină (Eesti Haigekassa) din Estonia şi cu Fondul de Asigurări în Medicină din Lituania, de la care a preluat un şir de practici în domeniu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților