[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNAM a achitat toate serviciile medicale prestate în semestrul II din an
4 August

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a achitat în totalitate serviciile medicale prestate în trimestrul doi al anului curent de către instituţiile medico-sanitare contractate, transmite CURENTUL.

Astfel, CNAM a virat în perioada 31 iulie-3 august prestatorilor de servicii medicale restul sumei pentru trimestrul doi – aproape 365 de milioane de lei.

Conform contractelor încheiate de CNAM cu instituţiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală, compania achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori. Prima etapă o reprezintă plăţile în avans, efectuate la începutul fiecărei luni, în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă.

A doua etapă constă în achitarea la finele fiecărui trimestru a restului sumei, în funcţie de serviciile medicale prestate în limita prevederilor contractuale. Această plată este efectuată în decurs de o lună de la prezentarea setului integral de facturi fiscale și a rapoartelor pentru lunile trimestrului respectiv.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților