[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA săptămâna trecută: 23 persoane arestate, peste 900 materiale înregistrate, 19 instruiri desfășurate
18 Martie

Pe parcursul săptămânii trecute, Centrul Național Anticorupție (CNA) a eliberat 98 de caziere de integritate pentru persoanele care urmează să fie angajate în sectorul public, transmite CURENTUL.

De asemenea, săptămâna trecută, ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 1 000 000 de lei şi a desfăşurat investigaţii paralele în baza a 7 delegaţii ale procurorilor, alte 95 de delegaţii, în privinţa a 399 de subiecţi, fiind în procedură de examinare.

Direcţia analitică a efectuat 8 analize operaţionale, una strategică, iar 46 de analize operaţionale se află în proces de studiu.

Au fost expediate autorilor 16 rapoarte de expertiză anticorupţie şi 3 avize, iar 26 de proiecte se află în proces de expertizare.

23 de persoane au fost arestate în urma cauzelor penale instrumentate de CNA. Din numărul total de arestaţi, 8 se află în arest la domiciliu, 1 – în izolatorul CNA şi 14 – în penitenciare.

La Linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 68 de apeluri dintre care 6 sunt de competenţa CNA. Timp de o săptămână, serviciul de gardă al CNA a înregistrat peste 400 de vizitatori.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfăşurat, săptămâna trecută, 19 instruiri pe subiectul Legii integrităţii. În săptămâna curentă, sunt planificate mai multe şedinţe pe subiecte anticorupţie cu angajaţii Serviciului vamal. Astfel, pe 19-20 martie, ofiţerii CNA vor avea prelegeri la posturile vamale Cahul şi Comrat, pe 21 martie – la biroul vamal Centru şi pe 22 martie – la Ungheni.

În cancelaria CNA au fost înregistrate 932 de materiale dintre care 26 sunt petiţii.

Menționăm că CNA va organiza, în săptămâna aceasta, instruiri anticorupţie pentru angajaţii Serviciului Vamal.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților