[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA oferă detalii privind reținerile de la postul vamal Sculeni și biroul vamal Ungheni
13 Decembrie

CNA a oferit detalii despre operațiunea desfășurată astăzi la postul vamal Sculeni și biroul vamal Ungheni, transmite CURENTUL.

Șeful Direcției de Urmărire Penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a spus că în urma perchezițiilor au fost reținute 15 persoane din cadrul celor 2 instituții.

„Urmărirea penală a fost începută de către Direcția Teritorială „Nord” al CNA, la sfârșitul lunii octombrie pe faptul coruperii pasive de către angajați. În cadrul urmăriri au fost luate mai multe măsuri. Am reușit să demonstrăm că angajații estorcau și primeau bani de la cei care traversau frontiera spre România și din România. Banii erau solicitați pentru nu face controalele de rigoare a mărfurilor, pentru a nu fi indicată valoare exactă a mărfurilor, pentru perfectarea dreptului de import. În rezultat în bugetul de stat nu ajungeau sumele care trebuiau să fie plătite în calitate de impozit. S-au efectuat 18 percheziții în oficiu, mașini și au fost reținute 15 persoane – șeful biroului vamal Ungheni și adjunctul acestuia, șeful postului vamal Sculeni, 3 șefi de tură și 9 inspectori vamali. Ei vor fi reținuți pentru 72 de ore. Sumele estorcate erau între 50 – 200 de euro. În cadrul urmăriri penale se vor estima și pagubele aduse”, a precizat Zumbreanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților