[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA: Nouă ședințe de judecată vor avea loc în această săptămână
2 Iulie

Nouă şedinţe de judecată vor avea loc săptămâna curentă, pe dosarele CNA, în care sunt vizaţi mai mulţi poliţişti de frontieră şi din cadrul INP, fostul preşedinte al Federaţiei naţionale de baschet, ex-preşedintele raionului Criuleni, dar şi fostul ministru al Agriculturii, transmite CURENTUL.

Potrivit sintezei Centrului Național Anticorupție (CNA), săptămâna trecută în cancelaria CNA au fost înregistrate 961 de materiale. CNA a eliberat 119 de caziere de integritate. De asemenea, au fost efectuate 5 analize operaţionale şi două analize pe marginea proiectelor de legi.

CNA a pornit 12 de cauze penale pe diferite fapte de corupţie; 10 persoane se află în izolatorul CNA, 10 – în penitenciar şi 30 sunt plasate în arest la domiciliu – în total 50 de persoane arestate; 28 de proiecte de lege au fost transmise CNA pentru expertiză şi 17 au fost finalizate.

Săptămâna trecută, CNA a organizat 20 de instruiri pentru funcţionari privind respectarea Legii integrităţii la care au participat în jur de 500 de audienţi.

La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 43 de apeluri dintre care 4 sunt de competenţa CNA, iar Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 500 000 de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților