[ X ]
[ X ]
[ X ]
CNA lansează un nou proiect în domeniul prevenirii corupției pentru APC și APL – „Funcționarii anticorupție”
20 Noiembrie

„Funcţionarii anticorupţie” este noul proiect al Centrului Naţional Anticorupţie în domeniul prevenirii corupţiei, destinat autorităţilor publice de nivel central şi local şi instituţiilor publice, transmite CURENTUL.

Evenimentul de lansare va avea loc pe 21 noiembrie la sediul CNA, înregistrarea participanţilor fiind planificată pentru ora 09.00.

Scopul proiectului constă în susţinerea şi facilitarea eforturilor la implementarea şi realizarea politicilor anticorupţie, prevăzute de legislaţia naţională, la nivelul entităţilor publice, şi eficientizarea comunicării actorilor din domeniul anticorupţie: autorităţi anticorupţie şi entităţi publice raportoare.

„Proiectul debutează cu un curs de instruire „Funcţionarii anticorupţie”, care se va desfăşura pe 21-23 noiembrie şi va fi susţinut de formatori din cadrul subdiviziunilor specializate ale Centrului, Procuraturii anticorupţie, Oficiului avocatului poporului, Centrului de analiză şi prevenire a corupţiei”, menționează CNA.

Subiectele abordate în cadrul cursului vor fi dezvoltate din punct de vedere teoretico-normativ şi practic şi se vor referi la mecanismele de fortificare a integrităţii profesionale şi instituţionale, responsabilităţile privind implementarea politicilor de integritate şi anticorupţie, controlul intern şi extern al integrităţii instituţionale, modalităţi de sesizare a actelor de corupţie, protecţia avertizorilor de integritate etc.

În calitate de participanţi la curs sunt selectaţi reprezentanţii entităţilor publice, responsabili de realizarea politicilor de integritate la nivel instituţional, care vor fi specializaţi în domeniul anticorupţie şi vor fi persoanele de contact din cadrul entităţilor pe domeniul prevenirii corupţiei şi facilitatori în aspect de realizare a activităţilor comune pe domeniul prevenirii corupţiei şi fortificării integrităţii instituţionale.

Proiectul va continua cu activităţi de formare, de acordare a suportului metodologic la elaborarea actelor departamentale pe domeniul politicilor de integritate şi anticorupţie şi dezvoltarea în viitor a activităţilor comune de educare/sensibilizare în domeniul vizat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților