[ X ]
[ X ]
[ X ]
CMC a aprobat candidatura unui viceprimar, alți trei nu au numărul necesar de voturi
20 Noiembrie

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) analizează candidaturile desemnate de Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, la funcțiile de viceprimari ai Capitalei, transmite CURENTUL.

Astfel, Ion Ceban a venit cu propunerea către CMC de aprobare la funcția de viceprimar următorii candidați: Victor Chironda, Inga Ionesii, Ilie Ceban și Angela Cutasevici.

Fiecare candidatură va fi analizată și votată aparte.

UPDATE 11:20: În cadrul ședinței, Victor Chironda s-a prezentat și a menționat că a fost greu să accepte propunerea.

„Am considerat că este o oportunitate să realizez lucrurile pe care mi le-am propus. Am activat în calitate de activist civic. Am inițiat proiecte de amenajare a spațiilor publice, am deconspirat scheme, am criticat angajații Primăriei. Am participat și în această campanie electorală. Am observat că unele lucruri din programul meu electoral și al echipei se regăsesc și în programele celorlalți candidați. Aș vrea să începem o dezvoltare a orașului durabilă, bazată pe interesul comun. Elaborarea documentelor și proiectelor să fie participativă. Voi iniția o consultație cu fiecare fracțiune și consilier și vom merge pe fiecare domeniu în parte, pentru ca planul să fie întocmit și votat”, a spus Victor Chironda.

UPDATE 12:08: Cu 41 voturi, candidatura lui Victor Chironda la funcția de viceprimar al Capitalei a fost aprobată de CMC.

UPDATE 12:15: A doua candidatură este cea a Ingăi Ionesii.

În intervenția prin Skype, Inga Ionesii a spus că experiența sa ar putea fi de folos Chișinăului.

„Consider că experiența de care dispun în domeniul relațiilor externe, atragerea investițiilor, ar putea fi de folos în activitatea de viceprimar. Aș putea aduce mai multe practici ce ar putea fi implementate acasă. Aș dori mult ca să devină Capitala una europeană”, a spus Inga Ionesii.

UPDATE 12:22: Cu 25 de voturi ale consilierilor municipali, candidatura Ingăi Ionesii la funcția de viceprimar al Capitalei nu a fost aprobată. Pentru a fi aprobată erau necesare minim 26 de voturi.

UPDATE 12:25: Ion Ceban a spus că săptămâna viitoare speră că va fi organizată o ședință unde va fi analizată detaliat candidatura Ingăi Ionesii și consilierii vor avea posibilitatea să-i acorde întrebări.

UPDATE 12:30: A treia candidatură analizată este cea a lui Ilie Ceban. În intervenția sa, Ilie Ceban a spus că a acceptat propunerea făcută de primarul general fără a sta pe gânduri.

„Am studiat și urmărit platforma domnului primar și o susțin. Sunt convins că va respecta promisiunile făcute. Am activat în calitate de avocat și am acumulat suficientă experiență ce ține de participarea în instanțele de judecată și conlucrarea cu cetățenii. Am fost și șef de direcție juridică. În cadrul Primăriei Chișinău voi fi responsabil de domeniul juridic, administrație publică locală și managementul resurselor umane. Cunosc cum să organizez lucrurile și ce trebuie să fac. Mi-am făcut un plan de acțiuni pentru a acorda suportul necesar cetățenilor”, a spus Ilie Ceban.

UPDATE 12:40: Cu 25 de voturi ale consilierilor, candidatura lui Ilie Ceban la funcția de viceprimar al Capitalei nu a fost aprobată de CMC.

UPDATE 12:45: A patra candidatură analizată de consilieri este cea a Angelei Cutasevici.

În intervenția sa, Angela Cutasevici a menționat că a acceptat propunerea lui Ion Ceban pentru că este o provocare.

„Ca formare profesională, sunt absolventă a școlii pedagogice, master în administrare publică, studii doctorale, ca experiență – sunt cadru didactic, cu o vechime de 29 de ani și 1 an și jumătate în funcții publice. Am acceptat propunerea domnului primar pentru că mi-a părut o provocare, pentru a continua cele inițiate pe dimensiunea politicilor educaționale. Cred că pot îmbunătăți calitatea sistemului social și educațional. Experiența mă va ajuta în acest demers pentru că sunt omul echipei, ca temperament sunt echilibrată. Acele competențe care sunt necesare unui manager în luarea deciziilor pe dimensiunea ca toate acțiunile ce urmează a fi realizate pot fi restructurate pe 4 blocuri: eficientizarea managementului instituțional, dezvoltarea resurselor umane, dezvoltarea infrastructurii, atragerea de investiții și asigurarea eficientizării relațiilor de parteneriat”, a spus Angela Cutasevici.

UPDATE 13:00: Cu 25 de voturi ale consilierilor, candidatura Angelei Cutasevici la funcția de viceprimar al Capitalei nu a fost susținută de CMC.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților