[ X ]
[ X ]
[ X ]
Clădirea gimnaziului din satul Cimișeni, raionul Criuleni, realibilitată termic cu ajutorul Agenției pentru Eficiență Energetică
29 Mai

Clădirea Gimnaziului ,,Regele Mihai I” din s. Cimișeni, r-nul Criuleni a fost reabilitată termic cu suportul AEE, proiectul fiind susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 3, în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă, adresat solicitanților de finanțare din sectorul public.

A avut loc recepția finală a lucrărilor preconizate în cadrul proiectului ,,Reabilitarea termică a IP Gimnaziul „Regele Mihai I” din s. Cimișeni, r-nul Criuleni”. Valoarea totală a proiectului constituie 1 256 252,89 lei, contribuția beneficiarului fiind de 314 063,22 lei, iar contribuția AEE, de 942 189,67 lei, cu ajutorul cărora a fost posibilă izolarea termică a pereților exteriori cu suprafața totală de 876,80 m2 și izolarea termică a acoperișului de tip șarpant cu suprafața totală de 612 m2.

Totodată, pe perioada implementării proiectului, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică, ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Inapoi la arhiva noutaților