[ X ]
[ X ]
[ X ]
Circa 40 obiecte explozive au fost neutralizate de geniștii Armatei Naționale luna trecută
8 Octombrie

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat în luna septembrie curent aproximativ 40 de obiecte explozive pe teritoriul întregii ţări, transmite CURENTUL.

Potrivit locotenent-colonelului Adrian Efros, şeful serviciului geniu al Armatei Naţionale, în perioada respectivă grupele de deminare din cadrul unităţilor militare au executat 21 de misiuni în raioanele Căuşeni, Sîngerei şi Ştefan Vodă.

Sursa citată a specificat că cea mai recentă captură – 10 proiectile de artilerie -, a fost descoperită în grădina unui locatar al satului Mîndreşti, raionul Sîngerei. Obiectele explozive au fost distruse de echipa de deminare a Brigăzii de Infanterie motorizată „Moldova”, condusă de locotenentul major Sergiu Condrea.

De notat că de la începutul anului curent geniştii militari au identificat şi distrus 7034 de obiecte explozive. Cele mai multe muniţii – bombe de aruncător, proiectile de artilerie de diferit calibru, bombe de aviaţie, cartuşe şi grenade de mână — au fost descoperite în localităţile din raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Criuleni, Hînceşti, Ştefan Vodă, precum şi în municipiile Bălţi şi Chişinău.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților