[ X ]
[ X ]
[ X ]
Circa 40 de specialiști sunt instruiți în domeniul bunelor practici în beneficiul copiilor vulnerabili și familiilor acestora
29 Iunie

În perioada 27-29 iunie curent la Holercani, circa 40 de specialiști în protecția copilului și reprezentanți ONG din 12 raioane ale țării, inclusiv regiunea transnistreană, participă la un Atelier de consolidare a cunoștințelor și bunelor practici în beneficiul copiilor vulnerabili și a familiilor acestora, transmite CURENTUL.

Specialiștii, atât din direcțiile raionale, cât și cei din organizații ale societății civile locale, beneficiază de informații de ultimă oră despre modificările legislative, prevederile legislative internaționale, sfaturi practice și modele de soluționare bazate pe cazuri concrete prezentate de experți în domeniu.

Scopul evenimentului este informarea și consolidarea bunelor practici de către profesioniștii care muncesc în interesul superior al copiilor în situații de risc, pentru a preveni separarea acestora de familie și a nu admite ajungerea lor în instituțiile rezidențiale. Totodată, în cadrul evenimentului specialiștii din structurile de stat, de comun cu reprezentanții societății civile au discutat despre eventualele acţiuni de parteneriat de domeniu.

Atelierul durează 3 zile și a fost organizat de CCF/HHC Moldova și Cancelaria de Stat prin intermediul cu Secretariatului permanent al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului (CNPDC) în baza unui Acord de colaborare.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a celor mai marginalizați părinți și copii” 2015-2017 implementat de CCF/HHC Moldova și finanțat de Delegația Uniunii Europene în Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților