[ X ]
[ X ]
[ X ]
Circa 200 de cărți donate bibliotecii Penitenciarului Lipcani
22 Octombrie

Biblioteca din cadrul Penitenciarului nr.2-Lipcani a fost completată cu 158 de cărți, transmite CURENTUL.

Astfel, lotul de carte cuprinde o colecție de literatură clasică universală, literatură artistică și cărți de filosofie, care vor ajunge la deținuți prin biblioteca penitenciarului.

Donația a fost făcută de către reprezentanții Bibliotecii Publice din raionul Briceni, care au fost primiți cu căldură de către persoanele deținute, aceștia apreciind lectura drept o şansă la un viitor frumos,totodată, asistând la un discurs din partea donatorilor, la tema „O carte pentru suflet”.

Cărțile au fost oferite instituției pentru a diversifica patrimoniul literar-artistic al bibliotecii, acesta fiind locul unde se realizează educaţia permanent a deținuților, iar varietatea subiectelor vor trezi interesul și dorința de lectură.

Donațiile de cărți sunt așteptate de către deținuți, biblioteca penitenciarului fiind locul unde se realizează autoeducarea permanentă a persoanelor private de libertate, iar lectura sistematică și îndrumarea corectă a deținuților îi ajută să-și lărgească orizontul intelectual și spiritual.

De menționat că, actualmente fondul de carte al bibliotecilor penitenciarelor din țară constituie circa 63 mii de titluri.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților