[ X ]
[ X ]
[ X ]
Circa 200 apicultori din țară vor participa la Forumul Național Apicol. Detalii
14 Martie

Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova organizează cea de-a III-a ediție a Forumului Național Apicol, transmite CURENTUL.

La eveniment urmează să participe circa 200 de apicultori din toate regiunile Republicii Moldova. Participanții la conferință vor discuta în special despre tehnologiile noi de producere a mierii, precum și despre posibilitățile de export și penetrare a noilor piețe.

De asemenea, la lucrările forumului sunt invitați să participe experți din România și Republica Belarus, care vor prezenta cele mai recente inovații din domeniul apicol și oportunitățile oferite de piețele netradiționale.

Forumul se va desfășura la data de 16 martie 2019 ]n incinta Casei Vinului din str. Ghioceilor 1, organizată cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova. Forumul va începe la ora 09:30.

Notă: Actualmente în Republica Moldova, sunt peste 6 800 de apicultori înregistrați oficial și 235 de familii de albine. În 2018 s-au produs aproximativ 5 000 tone de miere de albine și s-au exportat, în Uniunea Europeană, circa 2 700 tone. Uniunea Europeană la moment este principala piață de desfacere pentru mierea autohtonă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților