[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cinematografia autohtonă prinde la viață! Câte milioane acordă statul și cum vor fi selectate viitoarele filme
27 Februarie

Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova îndeamnă oamenii de creație să pregătească proiecte cinematografice cât mai calitative, având în vedere că pentru 2017, statul a alocat din buget o sumă destul de mare pentru producții cinematografice, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru, Valeriu Jereghi, directorul CNC, ne-a relatat că, la finele lunii mai va fi anunțat un concurs de selectare a beneficiarilor.

„După ce va fi votat Regulamentul de finanțare, vom anunța concurs. Ulterior, vom vedea câte filme vor intra în producție în anul 2017. Deocamdată nimeni nu a înaintat scenarii sau proiecte. Desigur că vom ține cont de calitatea proiectelor care vor fi înaintate și le vom selecta pe cele mai reușite, indiferent dacă va fi vorba de lung metraje sau producții de scurt metraj, etc.”, a spus Jereghi.

Directorul CNC a precizat că, pentru 2017, din bugetul de stat au fost alocate 8 milioane de lei.

„Cel mai probabil concursul va fi anunțat la finele lunii mai. Noi invităm, ba chiar insistăm, să aplice cât mai mulți, să se implice cu proiecte”, a precizat Valeriu Jereghi.

Menționăm că Centrul Naţional al Cinematografiei din R. Moldova a fost înfiinţat printr-o hotărâre de Guvern, la 2 decembrie 2015.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților