[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cine sunt cei 5 specialiști care au creat Camera Consultanților Fiscali din Moldova
15 Decembrie

În R. Moldova a fost creată Camera Consultanților Fiscali din Moldova (CCF), prima asociație patronală a consultanților fiscali. Activitatea acesteia a fost lansată oficia la 13 decembrie 2023 în cadrul unei conferințe.

CCF a fost creată de cinci specialiști în domeniu, ex-colaboratori ai Serviciului Fiscal de Stat. Iată cine sunt aceștea și ce experiență au:

Ilie Nevmerjițchi (SRL „Legal Audit” ) – Președinte al CCF, membru fondator. Activitate profesională în domeniul dreptului antreprenorial -19 ani. A absolvit cu succes Academia MAI Ştefan cel Mare – licențiat în drept economic, Magistru în Dreptul Afacerilor, licențiat în economie spacializarea – management, docrorand, cercetator în domeniul procedurilor de control. A activat în calitate de şef al Direcției Juridice a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. Fondator şiPreşedinte al IP,,Institutul de Resurse şi Analize Juridice”, conducator al SRL Legal Audit, membrul Colegiului Disciplinar al Executorilor Judecătoreşti, formator pe domeniul de cercetare. Activitatea de bază – cercetare, expertizare juridică, fiscală, managementul juridic al entităților, auditul juridic al entităților, deservirea juridică, consiliere fiscală.

Vera Lupu (SRL .„ASG Expert Company”)– membru fondator al CCF, membru al Consiliului de administrare CCF. Cu o experiență de 20 ani înstructurile SFS. La moment activează în sectorul privat în calitate de fondator/administrator al companiei ASG Eexpert Company SRL, care prestează servicii de contabilitate. Urmează să contribui cu tot ce am acumulat ca CCF să-şi realizeze obiectivele – implementarea profesiei de consultant fiscal – specialist care va informa contribuabilii despre legislația fiscală, specialist care va disciplina contabilii.

Maia Budeci-Tverdohleb (SRL “Eurostudii”) – membru fondator al CCF, membru al Consiliului de administrare CCF. In Serviciul Fiscal de Stat a activat in domeniile de inspectarea activității inspectoratelor teritoriale, management strategic, metodologia și impozitarea persoanelor fizice cu venituri mari, activând în perioada anilor 2014-2016 ca Șef al Inspectoratului Fiscal din raionul Călărași.

Parascovia Nevmerjițchi (SRL „Legal Finance” )– membru fondator al CCF. A absolvit ASEM, specialitatea Finanțe şi Bănci, master Ştiințe Economice specializarea Management Academia de Administrare Publică. A activat în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat teritorial, Inspectoratului Fiscal Principal de Stat. Se specializează pe domeniul taxelor locale. Activitate – evidența contabilă.

Sergiu Selevestru (SRL „Meter Company”) – membru fondator al CCF, Președinte al Consiliului de administrare CCF. A activat o perioadă de peste 13 ani în diferite structuri ale Serviciul Fiscal de Stat, aferente administrării fiscale în domeniile de control fiscal, executare silită și insolvabilitatea agenților economici.

Camera Consultanților Fiscali își pune ca sarcină îndeplinirea următoarelor obiective: promovarea instituirii profesiei de consultant fiscal; asigurarea cadrului; organizatoric necesar pregătirii inițiale, continui și/sau de perfecționare a consultanților fiscali, realizarea de studii și programe de politici profesionale în domeniu; stabilirea relațiilor de cooperare cu instituțiile și organizațiile de profil; contribuirea la perfecționarea legislației naționale; contribuirea la uniformizarea practicii în domeniul fiscalității prin crearea și promovarea de bune practici; organizarea și participarea la seminare, conferințe, întruniri, congrese, mese rotunde, lecții etc; acordarea, în conformitate cu cerințele legislației, a asistenței consultative privind aria de activitate a Asociației; participarea și efectuarea expertizelor conform cadrului normativ în vigoare.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.ccfiscali.md.

 

 

Inapoi la arhiva noutaților